Колеги,имам проблем с спирачките. Втвърдява ми се педала, когато съм в движение и реша да намалям(спирам) и докосна педала той е камък и ме дърпа рязко на ляво(все едно хваща само лявото колело) а когато го смачкам яко усещам едно цъкване,пукане,чаткане,щракане на самия педал и спирачките си идват и започва да спира нормално. Прави го почни постоянно 8от10 натискания е твърд. Какво може да е според вас? Дискове и накладки,жила на ръчната и спирачни маркучи са сменени са сменени преди 10к километра, има и спирачна течност почти до горе 166-ца 2,4 ЖТД 136кс
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с спирачки
Collapse
X
-
Да, възможно е. И по-точно дефектирал сервоусилвател. Най-вероятно пробив в мембраната или неуплътняващ клапан.
Загаси мотора, изчакай 2 часа и натисни педала без да палиш. Ако е еднакво твърд при първото и при третото натискане, най-вероятно се касае за фирясало серво. Нормално трябва първото натискане да е меко и да втвърди на следващите 2 - 3.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 09:51.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДа, възможно е. И по-точно дефектирал сервоусилвател. Най-вероятно пробив в мембраната или неуплътняващ клапан.
Загаси мотора, изчакай 2 часа и натисни педала без да палиш. Ако е еднакво твърд при първото и при третото натискане, най-вероятно се касае за фирясало серво. Нормално трябва първото натискане да е меко и да втвърди на следващите 2 - 3.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщениеПравилно го казваш,изпитано е ,по този начин!Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщениеНе ви разбрах?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Десният ти апарат е заминал. Но много вероятно да са ти за смяна и маркучите. Предполагам, че си без АБС. Освен това извади малко помпата и виж да не е пълно със спирачна течност в сервото. Много често проблемът не е само един.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment