Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с спирачки

Колеги,имам проблем с спирачките. Втвърдява ми се педала, когато съм в движение и реша да намалям(спирам) и докосна педала той е камък и ме дърпа рязко на ляво(все едно хваща само лявото колело) а когато го смачкам яко усещам едно цъкване,пукане,чаткане,щракане на самия педал и спирачките си идват и започва да спира нормално. Прави го почни постоянно 8от10 натискания е твърд. Какво може да е според вас? Дискове и накладки,жила на ръчната и спирачни маркучи са сменени са сменени преди 10к километра, има и спирачна течност почти до горе 166-ца 2,4 ЖТД 136кс
    Last edited by jechko; d.m.y г., 23:32.
    -------------------
    2,4 JTD 136

Твърдият педал може да се дължи на фирясал сервоусилвател или на липса на вакуум. На първо време провери маркуча между сервото и вакуум помпата.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:11.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

сменена вакум помпа сменени вакумни маркучи сменено е и управлението на вакумите.Разлика никаква проблема си остава. Възможно ли е спирачния апарат да излезе виновен ?
      -------------------
      2,4 JTD 136

Comment

Да, възможно е. И по-точно дефектирал сервоусилвател. Най-вероятно пробив в мембраната или неуплътняващ клапан.

Загаси мотора, изчакай 2 часа и натисни педала без да палиш. Ако е еднакво твърд при първото и при третото натискане, най-вероятно се касае за фирясало серво. Нормално трябва първото натискане да е меко и да втвърди на следващите 2 - 3.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 09:51.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Не знам от къде ги четете тези неща, но има само един начин за проверка, освен разглобяване и той не е този
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Да, възможно е. И по-точно дефектирал сервоусилвател. Най-вероятно пробив в мембраната или неуплътняващ клапан.

Загаси мотора, изчакай 2 часа и натисни педала без да палиш. Ако е еднакво твърд при първото и при третото натискане, най-вероятно се касае за фирясало серво. Нормално трябва първото натискане да е меко и да втвърди на следващите 2 - 3.
            Правилно го казваш,изпитано е ,по този начин!

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
              Правилно го казваш,изпитано е ,по този начин!
              несигурен и тромав.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                несигурен и тромав.
                Не ви разбрах?

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
                  Не ви разбрах?
                  Начин на проверка.

Comment

Аха,след толко диагнози,и все същи резултати-тромав...

Comment

Десният ти апарат е заминал. Но много вероятно да са ти за смяна и маркучите. Предполагам, че си без АБС. Освен това извади малко помпата и виж да не е пълно със спирачна течност в сервото. Много често проблемът не е само един.
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

маркучите са сменени АБС имам и работи дори
                        -------------------
                        2,4 JTD 136

Comment

Working...
                        X